Vensterbank

Bijna ieder huishouden in Nederland heeft ze: vensterbanken. Toch zien maar weinig huishoudens dit als een belangrijk onderdeel van het interieur, maar meer iets als een vast onderdeel van het huis. Een vensterbank is niet iets dat je zomaar even vervangt, dus leert men leven met de stijl vensterbank die er al vanaf de bouw van het huis in zit. Toch is dit helemaal niet nodig. Door jouw vensterbank te wrappen met interieurfolie geef jij die oude vensterbank eenvoudig een look die perfect aansluit bij de rest van het interieur.

Voordelen van een vensterbank wrappen met interieurfolie

Het is niet gek dat steeds meer mensen er voor kiezen om de vensterbank te wrappen met interieurfolie, gezien de vele voordelen die interieurfolie heeft. De belangrijkste voordelen lees je hier.

✅ Wrappen is de duurzame oplossing

Een ander voordeel van het wrappen met interieurfolie is dat het zeer duurzaam is. De folie is bestand tegen krassen en is makkelijk schoon te maken. Hierdoor blijft jouw vensterbank er lang als nieuw uitzien.

✅ Je vensterbank wrappen is voordelig

Een van de grootste voordelen van het wrappen van jouw vensterbank met interieurfolie is dat het veel goedkoper is dan het vervangen van de vensterbank. Interieurfolie is een betaalbaar alternatief en geeft je de mogelijkheid om jouw vensterbank een geheel nieuwe uitstraling te geven.

✅ Snel resultaat

In tegenstelling tot het vervangen van een vensterbank, is het wrappen van een vensterbank een klus die je snel geklaard hebt. Zeker als jij zorgt dat je goed voorbereid te werk gaat heb je binnen een mom van tijd een geheel nieuwe vensterbank. Tenminste, dat denkt iedereen!

✅ Grote keuzemogelijkheid

Daarnaast biedt het wrappen met vensterbankfolie veel ontwerpmogelijkheden. Er zijn veel verschillende kleuren, patronen en texturen beschikbaar, zodat je jouw vensterbank kunt personaliseren op basis van jouw eigen smaak en interieur.

In welke stijl wrap jij de vensterbank?

Bij Colletti hebben we een zeer assortiment van interieurfolies die geschikt zijn voor de vensterbank. Wij hebben deze per stijl opgedeeld in de volgende categorieën:

Deze decors bevatten ook weer verschillende designs. Zo hebben wij van de houtlook vensterbankfolies maar liefst 17 verschillende designs. Als jij op zoek bent naar een houtlook vensterbank heb je dus de keuze uit de lichtste houtkleuren tot de meest donkere houtlook interieurfolies. Heb jij thuis een wat moderner of industrieel interieur? Dan zit er in het Steenlook decor vast een design dat hier perfect op aansluit. Weet jij niet goed welk design er het beste past bij jouw gekozen interieurstijl? Bestel dan de Colletti stalenkaart en ontvang een sample van ieder design in postzegelformaat. Zo krijg je een stuk beter beeld van de folies dan wanneer je dit op je beeldscherm bekijkt.

Populaire vensterbankfolies

Zelf de vensterbank wrappen met interieurfolie

Het wrappen van een vensterbank is een klus die je prima zelf kunt uitvoeren. Houd er wel rekening mee dat je er waarschijnlijk langer mee bezig bent dan een specialist. Je wilt immers wel dat het eindresultaat iets is om trots op te zijn. Door nauwkeurig te werk te gaan kan jij jouw vensterbank echter prima zelf voorzien van een mooie laag interieurfolie. Om je een beetje op weg te helpen hebben wij een aantal stappen voor het wrappen van een vensterbank voor je op een rijtje gezet.

Stap 1: Maak de vensterbank schoon en droog voordat je begint

De eerste stap is om je vensterbank grondig te reinigen. Ieder beetje viezigheid kan er namelijk voor zorgen dat de folie niet mooi hecht of te snel loslaat. Dat is natuurlijk hartstikke zonde, zeker omdat het te voorkomen is door goed schoon te maken. Je kunt het beste een schone doek en een ontvetter gebruiken. Hiermee verwijder je eenvoudig en snel stof, vet en olie van de vensterbank. Zorg na het schoonmaken van de vensterbank ook nog even dat je het vensterbank goed droog maakt en je kunt verder met stap 2.

Stap 2: Vensterbank meten en folie op maat snijden

Je weet waarschijnlijk de afmetingen van de vensterbank al, want je hebt immers al interieurfolie besteld. Toch kan een extra keer nameten nooit kwaad. Is het jouw eerste keer dat je een vensterbank met interieurfolie beplakt? Dan kun je het beste zorgen voor wat extra folie. Zo weet je zeker dat je voldoende folie hebt om bepaalde plekjes bij te werken.

Stap 3: Breng de folie aan

Met het stuk interieurfolie dat op maat is gemaakt voor de vensterbank kun je nu gaan plakken. Zorg dat je het begin goed en recht aanbrengt en verwijder vervolgens de backing van de folie en breng deze op een strakke manier aan op de vensterbank.

Stap 4: Verwijder luchtbellen en vouwen

Zelfs als je de folie zo strak als mogelijk aanbrengt kan het gebeuren dat er wat luchtbellen onder zitten. Geen paniek, want met een rakel kun je de folie eenvoudig gladstrijken en de bellen verwijderen. Werk hiervoor altijd van het midden naar de rand toe. De pvc folie is makkelijk iets los te trekken en daarna weer aan te rakelen, als dat nodig is. Bij de pvc-vrije folie zul je dit met iets meer beleid moeten doen, want die plakt harder. 

Stap 5: Afwerken van randen

De vensterbank heeft nu een mooie laag interieurfolie gekregen. Hoog tijd om te beginnen met het afwerken van de randen. Je kunt eenvoudig de overbodige folie afsnijden en vervolgens de randen bijwerken voor een nette afwerking.

Heb jij liever een uitgebreider stappenplan bij de hand? Geen zorgen. De wrapspeciliasten van Colletti hebben hun krachten gebundeld om een complete handleiding te schrijven welke je hieronder kunt bekijken. Liever de hele klus uitbesteden aan een professional? Maak dan gebruik van de Colleti Plakservice

Voorbeelden van gewrapte vensterbanken

Bij begrijpen heel goed dat het lastig is om voor te stellen hoe een vensterbank met interieurfolie eruit ziet. Daarom doen wij ons uiterste best om zoveel mogelijk beeldmateriaal van onze klanten te verzamelen. Onderstaand zie je een voorbeeld van een vensterbank die gewrapt is met een van onze pvc vrije interieurfolies. 
De vensterbank die je hier ziet is een vensterbank die al jaren niet was aangepast. Met het aanbrengen van interieurfolie lijkt de vensterbank echter gloednieuw. Bovendien past de gekozen folie met stenen look ook nog eens perfect bij het luxe interieur.
- Gebruikte folie: Rocky Peace - Plum Bago
- Artikelnummer: 567S
- Decor: Steen

Bekijk de gebruikte keukenfolie