Bijzettafel

Geef je bijzettafel een fantastische make-over met interieurfolie! Ben je op zoek naar een eenvoudige en betaalbare manier om je bijzettafel een makeover te geven? Overweeg dan om je bijzettafel te wrappen met hoogwaardige interieurfolie. Het gebruik van interieurfolie biedt talloze voordelen en geeft je de vrijheid om een ontwerp te kiezen dat perfect aansluit bij jouw wensen en de rest van het interieur. Ontdek de geweldige mogelijkheden en geef je bijzettafel een geheel nieuwe look!

Iets anders wrappen?

De interieurfolies van Colletti zijn veelzijdig en kunnen daarom ook voor andere wrap-projecten gebruikt worden. Neem eens een kijkje bij onze andere inspiratiepagina's om de mogelijkheden van onze folies te bekijken:

Voordelen van een bijzettafel wrappen

Wat zijn de voordelen van het wrappen van een bijzettafel met interieurfolie? Het zijn er een hoop, dus wij zetten de belangrijkste voordelen voor je op een rijtje:

✅ Ruime keuze in ontwerpen

Met interieurfolie kun je kiezen uit een breed scala aan kleuren, patronen en texturen. Of je nu houdt van een strakke en moderne uitstraling, een rustieke sfeer of zelfs een opvallend design, er is altijd wel een folie die bij jouw persoonlijke stijl en jouw interieur past. 

✅ Snelle en eenvoudige installatie

Het wrappen van een bijzettafel met interieurfolie is een relatief eenvoudig proces dat weinig tijd kost. Zelfs als je geen ervaring hebt met het aanbrengen van folie, kun je met behulp van eenvoudige instructies en gereedschappen snel een professioneel resultaat behalen.

✅ Bescherming van je bijzettafel

Interieurfolie biedt niet alleen een esthetische upgrade, maar fungeert ook als een beschermende laag voor je bijzettafel. Het beschermt tegen krassen, vlekken en andere dagelijkse slijtage, waardoor je tafel er langer nieuw uit blijft zien.

✅ Goed voor milieu en de portemonnee

Het wrappen van een koffietafel is niet alleen goed voor het milieu, maar ook nog eens voor de portemonnee. Door te kiezen voor wrappen verleng je de levensduur van het meubel namelijk aanzienlijk. Bovendien is het wrappen van je salontafel een stuk goedkoper dan het aanschaffen van een nieuwe tafel. 

Verschil tussen PVC en PVC vrij

Een van de voordelen van het wrappen van een bijzettafel is dus dat het minder belastend is voor het milieu. Toch is hier ook nog onderscheid in te maken. Bij Colletti voeren wij namelijk twee lijnen van folies. Namelijk de PVC vrije interieurfolies en de PVC houdende folies. Het verschil tussen PVC en PVC vrij is echter niet altijd voor iedereen duidelijk. Vandaar dat wij dit hier nog kort toelichten.

PVC-vrije folies

Deze folies zijn gemaakt van milieuvriendelijke materialen en bevatten geen PVC. Ze zijn duurzaam, recyclebaar en hebben geen schadelijke effecten op de gezondheid. Zeker een prettig idee als je van plan bent de bijzettafel te wrappen. Ook als je belang hecht aan het verminderen van je ecologische voetafdruk en het gebruik van milieuvriendelijke producten, zijn PVC-vrije interieurfolies een uitstekende keuze voor het wrappen van je bijzettafel.

PVC-houdende folies

Deze folies bevatten PVC als een belangrijk onderdeel van hun samenstelling. Ze bieden uitstekende duurzaamheid en zijn vaak iets goedkoper dan PVC-vrije opties. Hoewel PVC-houdende interieurfolies nog steeds veel gebruikt worden en goede prestaties leveren, is het kwalitatief wel wat minder dan de hoge kwaliteit van PVC vrije folies. PVC is namelijk net even wat minder krasvast dan PVC vrij. Dit zul je met name merken als je bijvoorbeeld een aardewerk vaas op de bijzettafel plaatst. Na verloop van tijd zal je op een PVC houdende folie eerder krassen gaan zien dan op een PVC vrije variant.

Bijzettafel wrappen in de perfecte stijl

Een bijzettafel is een belangrijk onderdeel van de interieurstijl in je woonkamer. Toch ga je niet om de haverklap een nieuwe koffietafel aanschaffen zodat deze bij je nieuwe meubels of accessoires past. In plaats daarvan kun je ervoor kiezen om jouw bestaande koffietafel of bijzettafel te wrappen in een stijl die perfect aansluit bij de rest van jouw interieur. Om jouw zoektocht wat te vereenvoudigen hebben wij onze folies opgedeeld in 5 verschillende decors. Ieder decor heeft vervolgens weer verschillende uitvoeringen met eigen kenmerken. De 5 decors uit ons assortiment zijn:

Populaire folies voor het wrappen van bijzettafel

Zelf een bijzettafel wrappen of laten doen door specialist?

Het wrappen van een bijzettafel is iets dat je prima zelf kunt doen. Mits je alles van tevoren goed plant en uitrekent en vervolgens nauwkeurig te werk gaat. Hieronder vind je video van Coletta van Colletti die in stappen laat zien hoe zij een vensterbank wrapt met folie. Ook hebben we dit stap voor stap in een flipbook beschreven. Als je deze stappen goed volgt moet het goed gaan!

Geen zin in gedoe? Dat begrijpen wij maar al te goed. Daarom zijn wij een samenwerking gestart met onze partner Subb4. Zij hebben ervaring met alles dat plakt! Als jij ervoor kiest om jouw bijzettafel door een specialist te wrappen zit je bij hen aan het goede adres. Vul het formulier in en Subb4 neemt vervolgens contact met je op.