Keuken Wrappen

Op zoek naar een manier om je huidige keuken een compleet nieuwe look te geven? Dan is het wrappen van je keuken met interieurfolie echt iets voor jou!

Wat houdt een keuken wrappen in?

Keuken wrappen met folie is een snelle en betaalbare manier om jouw keuken een nieuwe look te geven, zonder de inrichting te vervangen! Het is een populaire manier om je keuken een makeover te geven omdat het eenvoudig te plaatsen is, geen ingrijpende veranderingen aan de keuken vereist en tot slot ook nog eens hartstikke kostenefficiënt is. Als jij een keuken gaat wrappen doe je dat met een rol interieurfolie. Deze breng je aan op een oppervlak wat je graag van een nieuw look wilt voorzien. Deze folie zorgt voor een nieuwe buitenlaag die een nieuwe look heeft, maar ook nog eens zorgt voor een extra beschermlaagje. Zo blijft de inrichting van je keuken nog eens langer mooi ook!

Voordelen van een keuken wrappen met interieurfolie

Door de toenemende populariteit van keukenfolie zal het je niet verbazen dat keukenfolie vele voordelen heeft. Wij benoemen de belangrijkste voordelen toch nog even.

✅ Keukenfolie is snel aangebracht

In tegenstelling tot een nieuw keukenblok is keukenfolie binnen de kortste keren aangebracht. Ook hoef je niet weken (of zelfs maanden) te wachten tot de materialen er zijn, want de Colletti interieurfolie is altijd voorradig! 

✅ Keukenfolie is erg voordelig

Voor de meeste huishoudens is het budgettair niet te verantwoorden om een nieuwe keuken te nemen. Met de voordelige keukenfolies van Colletti is dat wél te verantwoorden. Omdat je de huidige keuken gewoon blijft gebruiken heb je dus alleen te maken met de kosten voor de rol interieurfolie en eventueel kosten voor het inhuren van een professional die het voor je aanbrengt.

✅ Je keuken niet in de steigers

Een grote ergernis van het verbouwen van een keuken is dat je hele huis in de steigers staat. Je kunt voor een langere periode geen gebruik maken van je keuken en ook in andere delen van het huis merk je dat er verbouwd wordt. Niet met de keuken wrapfolies van Colletti! Je kunt nog gewoon gebruik maken van je huis terwijl je keuken gewrapt wordt.

Populaire keukenfolies

Materiaalkeuze van de keukenfolie

Bij het kiezen van keukenfolie voor het wrappen van kastjes en andere oppervlakken is het belangrijk om te overwegen aan hoeveel slijtage de folie wordt blootgesteld. Maar ook hoe gemakkelijk het is om deze te installeren is én hoe gemakkelijk deze schoon te maken is. Er zijn verschillende soorten folies beschikbaar, waaronder monomeer pvc, polymeer pvc en polypropeen. Het is verstandig om folies te overwegen die bestand zijn tegen warmte, vocht en krassen. Bij Colletti vind je uitsluitend hoge kwaliteit polymere pvc folies, die garant staan voor een lange levensduur. Daarnaast is Colletti de enige webshop met pvc-vrije interieurfolies die gemaakt zijn van polypropeen. Deze hebben een lange levensduur, een geringe belasting voor het milieu en zijn bovendien weekmakervrij. 

Voorbereiding van een keuken wrappen

Voor het wrappen van de keuken met wrapfolie is het noodzakelijk om eerst de keuken grondig te reinigen. Hiermee bedoelen we het verwijderen van stof, vet en olie van de oppervlakken. Het gebruik van een ontvetter en een schone doek zorgt ervoor dat de folie goed aan het oppervlak hecht. Dit geeft het mooiste resultaat, maar ook de maximale levensduur. Denk er ook aan een primer te gebruiken voor de hoeken en op zuigende ondergronden.

Aanbrengen van de keuken wrap

Het wrappen van een keuken vereist precisie en geduld. Raffel dit klusje dan ook niet af! Het is belangrijk om eerst alles nauwkeurig op te meten en daarna de folie op maat te snijden. Vervolgens plaats je deze nauwkeurig zodat deze strak en zonder luchtbellen op het oppervlak aansluit. De luchtkanaaltjes in de lijmlaag -ook wel bubble free genoemd- zorgen dat het aanbrengen eenvoudig gaat. Het subtiel gebruik van een warmtepistool kan bij een pvc-folie helpen om rondingen en hoeken mooi te laten aansluiten. Gebruik wel steeds geschikt gereedschap. Een rakel -een plastic spatel- met vilten kant is onontbeerlijk. 

Afwerken van de keuken wrap

Het afwerken van de randen van de folie is een belangrijk onderdeel van het wrappen van keukenkastjes en oppervlakken. Het gebruik van een precisie schaar en een heel scherp snijmes zorgt voor een strak en professioneel uiterlijk. Heb jij het werk goed voorbereid en bij het aanbrengen nauwkeurig gewerkt? Dan zal er weinig afwerking nodig zijn. Stap voor stap begeleiding nodig bij het aanbrengen van keukenfolie? Gebruik dan onze handleiding. Geen zin om zelf aan de slag te gaan? Geen paniek. Met de Colletti Plakservice regelen wij een specialist voor jou!

Onderhoud van keukenfolie

Na het wrappen van de keuken is het belangrijk om het onderhoud van de folie serieus te nemen. Wij adviseren om de folie regelmatig schoon te maken met een milde zeep en water. 

Het vermijden van hete oppervlakken en het gebruik van een stootbeschermer bij het openen en sluiten van de keukenkastjes, kan ook bijdragen aan de levensduur van de folie. Het is ook belangrijk om te voorkomen dat de folie wordt blootgesteld aan scherpe voorwerpen of direct zonlicht. Door de folie goed te onderhouden, zal deze er jarenlang mooi uitzien en bescherming bieden aan uw keukenkastjes en oppervlakken.

Hoe ziet een gewrapte keuken met interieurfolie eruit?

Wij begrijpen dat het lastig is om voor te stellen hoe jouw keuken er gewrapt uit komt te zien als je een van onze keuken interieurfolies gebruikt. Daarom verzamelen wij zoveel mogelijk beeldmateriaal van uitgevoerde klussen. Zo krijg jij een beter beeld bij wat het met jouw keuken doet!

VoorDe keuken die je hierboven ziet is een standaard keuken. De consument wilde echter meer een moderne uitstraling hebben die aansluit bij de kleuren van de keukenkastjes. Vandaar dat de houtaccenten zijn vervangen door een luxe interieurfolie met een stenen look. Dit past perfect bij de rest van het moderne interieur.

Na


j
- Gebruikte folie: Rocky Peace - Plum Bago
- Artikelnummer: 567S
- Decor: Steen

Bekijk de gebruikte keukenfolie 

Tips van Colletti

Niet de inspiratie gevonden die je nodig had voor het wrappen van je keuken? Niet getreurd. Colletta van Colletti heeft nog 3 extra tips voor je om eens naar te kijken!

Nog een aantal plekken beschikbaar..

 We hebben nog maar een aantal plekken beschikbaar dus wees er snel bij.

De cursus zal 2 dagen duren en wordt gegeven door een professional op:

Ronde 1: 20 en 21 september Ronde 2: 26 en 27 oktober

Prijs: 749,00 inclusief de BTW p.p.

De cursus begint met een klein stukje theorie. De focus zal tijdens deze cursus liggen op oefenen. Hoe plak je een deurtje, aanrechtblad, tafelbladen, binnendeuren, vensterbanken etc. dat zijn allemaal items die we gaan trainen.

Voor vragen kan je contact opnemen met: info@colletti.nl

Bevestig je inschrijving hieronder. Succes!