Slaapkamer

Iedere slaapkamer heeft een nachtkastje. Soms zelfs wel 2. Het is dan ook een belangrijk onderdeel van het interieur van een slaapkamer. Heb jij een (of meerdere) nachtkastje dat niet aansluit bij het gekozen interieur van de slaapkamer? Dan is het wrappen van jouw nachtkastje de perfecte oplossing!

Voordelen van nachtkastjes wrappen

Behalve dat je zelf in de hand hebt hoe je nachtkastje eruit gaat zien, zijn er nog meer voordelen van het wrappen van een nachtkastje. De belangrijkste voordelen lichten wij onderstaand uit.

 • Duurzamer dan vervangen

De laatste jaren proberen we steeds duurzamer te leven. Enerzijds om de opwarming van de aarde af te remmen. Anderzijds om kosten te besparen in tijden waar alles duurder wordt. Het wrappen van een nachtkastje en deze een tweede leven geven is daarom een perfecte manier om aan beide doelen bij te dragen! De interieurfolies van Colletti zijn namelijk vele malen goedkoper dan het vervangen van de nachtkast.

 • Een nieuw uiterlijk

Interieurfolie is verkrijgbaar in allerlei kleuren en ontwerpen. Hierdoor kun je het uiterlijk van het nachtkastje compleet veranderen naar jouw smaak. Zo zorg je ervoor dat jouw nachtkastje echt onderdeel wordt van de rest van de kamer.

 • Makkelijk te onderhouden

Interieurfolie is relatief eenvoudig schoon te maken en te onderhouden met een vochtige doek. Het is bestand tegen vuil en vlekken en kan worden schoongemaakt met een vochtige doek. Zo geniet je jarenlang van jouw “nieuwe” nachtkast!

Welke nachtkastjes kun je wrappen?

We krijgen vaak de vraag of ieder nachtkastje geschikt is om te wrappen met interieurfolie. Helaas is dat niet het geval. De interieurfolie hecht namelijk het beste op gladde ondergronden. Nachtkastjes van steigerhout of andere ruwe materialen zijn wel te wrappen, maar wel moeilijker dan nachtkastjes met een glad oppervlak. Twijfel jij of jouw nachtkastje geschikt is om te wrappen? Dan kun je altijd advies vragen aan een van onze productspecialisten. Zij geven je graag advies.

Geschikte interieurfolies voor nachtkastjes

Bij Colletti hebben we een breed aanbod van interieurfolies. Om de zoektocht wat overzichtelijker te maken hebben we alle ontwerpen verdeeld over 5 decors. Ieder decor heeft weer verschillende ontwerpen. Er is dus altijd een design dat perfect aansluit op het gekozen interieur van de slaapkamer!

Verschillende designs

Bij Colletti hebben we een groot aanbod interieurfolies die je kunt gebruiken om jouw keukentafel te wrappen. Wij maken onderscheid tussen de volgende soorten designs. 

  Populaire muurfolies

  Tips voor het wrappen van een nachtkastje

  Je kunt zelf prima een nachtkastje wrappen met interieurfolie. Wel is het belangrijk om nauwkeurig te werk te gaan. Is het de eerste keer dat je gaat wrappen? Volg dan onderstaande stappen voor het beste resultaat! Liever de klus uitbesteden aan een specialist? Maak dan gebruik van de Colletti Plakservice en wij regelen een specialist voor je.

  Stap 1: Voorbereiding

  Maak het nachtkastje goed schoon en zorg ervoor dat het oppervlak droog en stofvrij is voordat je begint. Verwijder eventuele handgrepen of knoppen en berg deze op een veilige plaats op.

  Stap 2: Afmeten

  Meet het oppervlak van het nachtkastje nauwkeurig op voordat je de folie aanbrengt. Zo weet je precies hoeveel folie je nodig hebt en kun je verspilling voorkomen.

  Stap 3: Snijden

  Knip of snijd de folie op maat voordat je deze aanbrengt. Zorg ervoor dat je de folie iets groter knipt dan het oppervlak van het nachtkastje, zodat je het overtollige deel later kunt afsnijden.

  Stap 4: Aanbrengen

  Breng de folie langzaam en voorzichtig aan op het oppervlak van het nachtkastje. Werk van boven naar beneden en gebruik een rakel of creditcard om eventuele luchtbellen glad te strijken terwijl je de folie aanbrengt.

  Stap 5: Afwerking

  Snijd het overtollige deel van de folie weg met een scherp mesje en gebruik een föhn om eventuele rimpels of bubbels weg te werken.

  Stap 6: Drogen

  Laat de folie goed drogen: Laat de folie minstens 24 uur drogen voordat je het nachtkastje weer gaat gebruiken.

  Extra tip: Wees geduldig

  Neem de tijd en werk rustig en gecontroleerd. Het aanbrengen van interieurfolie kan een geduldig proces zijn, maar als je het zorgvuldig doet, krijg je een prachtig eindresultaat.

  Inspiratie voor nachtkastjes beplakken met folie

  Vind jij het lastig om je voor te stellen hoe een gewrapt nachtkastje eruit komt te zien? Dat snappen wij volledig. Om je een goed beeld te geven van wat de mogelijkheden zijn hebben wij onderstaand een aantal voorbeelden van onze klanten geplaatst. Liever zelf de folies even in de hand? Bestel dan de sample map van Colletti. Zo krijg je een perfect beeld van de ontwerpen, maar ook de kwaliteit van de interieurfolies van Colletti.